середу, 18 вересня 2013 р.

Пожежно-рятувальна служба є однією з найдавніших видів людської діяльності та завжди знаходилася на вістрі науково-технічного прогресу своєї епохи. Оскільки освіта є способом трансляції науки в культуру і культури у часі, то основним елементом відтворення соціального шару професійних пожежних є саме освіта, зокрема, вищі навчальні заклади Державної служби з надзвичайних ситуацій України (ВНЗ ДС НС України). У педагогічній практиці сучасної вищої школи системи ДС НС України найважливішим завданням є подолання суперечностей між технократичним підходом і спрямованістю на гуманізацію підготовки кадрів, характерних для української й усієї світової освітньої системи.
Нині суттєвого значення набуває необхідність вирішення проблем, пов’язаних із забезпеченням безпеки особистості, суспільства, держави. Все більш істотний внесок у розв’язання  даних проблем вносять співробітники ДС НС України. В зв’язку з цим, а також із урахуванням функцій, покладених державою на ДС НС України, важливою є підготовка компетентних фахівців пожежно-рятувальної служби, професійно, психологічно і фізично готових до вирішення всього спектру завдань з проблем захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій, забезпечення пожежної безпеки.

Назва групи
Назва Веб-квесту
Мова

Професійне спілкування майбутніх рятувальників
Укр.
Англ.


Суть горіння та способи його ліквідації

Первинні засоби пожежогасіння / Первичные средства пожаротушения
Рос.
Англ.
Англ.
Рос.

Катастрофи
Англ.
Англ.
Англ.




Аварійно-рятувальні роботи в різних видах аварій

Дії пожежного-рятувальника при проведенні рятувальних робіт на різноманітних транспортних засобах
Нім.
Нім.
Аварійно-рятувальні роботи при аваріях з витоком небезпечних хімічних речовин
Нім.
Аварійно-рятувальні роботи при аваріях з радіаційним забрудненням
Пол.
Укр.
Організація аварійно-рятувальних робіт на залізничному транспорті
Укр.
Організація аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт
Пол.

4 коментарі:

  1. Дуже подобається цей сайт) Виконуючи завдання, одночасно дізнаюся для себе багато нової інформації)

    ВідповістиВидалити
  2. Досить непоганий сайт. Усі теми розкриті в повному обсязі, тобто дякуючи цьому сайту можна засвоїти багато інформації, яку потрібно шукати по різних джерелах.

    ВідповістиВидалити
  3. I believe that using this blog-quest is very useful for cadets and students. This new technics of studying gives the opportunity to get new knowledge, to find new ways in solving problems and to enlarge your vocabulary.

    ВідповістиВидалити
  4. На мою думку, це дуже корисний сайт. Не потрібно тратити безліч часу на пошук інформації в інтернеті, оскільки лінки дають можливість швидко знайти конкретний та потрібний матеріал.

    ВідповістиВидалити